Update regels vanaf 20 mei 2020

20 mei 2020

Beste leden,  

Even een kort bericht met goed nieuws… Wederom een versoepeling: we mogen vanaf heden weer dubbelen!!! Dit gaat per direct in.  

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet gisteravond heeft de KNLTB besloten de richtlijnen voor tennis versneld te versoepelen. Spelers mogen vanaf nu ook dubbelen, 4 spelers op een baan bij tennis is bij vrij spelen toegestaan, mits de 1.5 meter gehandhaafd wordt. Het clubhuis en terras moeten volgend op de overheidsmaatregelen voor sportkantines en terrassen bij sportkantines nog gesloten blijven tot 1 september. Dit betekent dus ook dat het NIET IS TOEGSTAAN om zelf consumpties mee te nemen en deze te nuttigen op het terras of op het park. Een idee is natuurlijk wel om vanaf 1 juni na je tennispartij een plek op het terras te zoeken bij 1 van onze hoofdsponsors, de Heksenketel of de Lierderhoeve.  

Het online reserveren van een baan middels de KNLTB clubapp BLIJFT VERPLICHT.  

Het Outbreak Management Team (OMT) bekijkt de mogelijkheid of sportkantines per 1 juli weer open mogen. Maar dat is nog allerminst duidelijk. Helaas zijn officiële toernooien verboden tot begin augustus dus het 50+ toernooi zal dit jaar geen doorgang kunnen vinden. Voor de clubkampioenschappen beraden we ons nog of we wellicht later in het jaar een moment kunnen vinden.  

Het gefaseerd opstarten en gecontroleerd de activiteiten uitbreiden is belangrijk, zodat de drukte op de vereniging goed gehandhaafd en gecontroleerd kan worden. Niet alleen om terugslag in de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, maar ook om vereniging en leraren de gelegenheid te geven het goed te organiseren en spelers te laten wennen aan tennis in de anderhalvemetersamenleving. Want het vraagt nogal wat organisatie en aanpassingsvermogen van iedereen.  

We roepen iedereen op zijn verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de afspraken en hygiënemaatregelen te houden. Voor zichzelf, maar ook in het belang van de gezondheid van anderen.  

Nog even wat anders: we zijn super blij met het feit dat de jeugdclinic zo’n succes is geweest! 50 kids waren er! En het mooie is dat we nu al zo goed als zeker 4 lesgroepjes hebben kunnen creëren! Sterker nog: we hebben goede signalen dat er weer een jeugdcommissie opgezet gaat worden. Wordt vervolgd!  

Veel tennisplezier weer gewenst!

Namens bestuur T.V. Beekbergen

Tom Bouwmeester

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 55 506 2763

Address

Veldhofweg 31
7361 TA Beekbergen